healthy food
RECEPTY

POMAZÁNKA Z ŘEPY
stroužek česneku
1 lžíce najemno nakrájeného kopr
300 g okurky hadovky
200 g bílého řeckého jogurtu
1 oloupaný stroužek česneku
1 lžíce najemno nakrájeného kopr
Česnek podélně rozřízneme a vyndáme tuhý klíček, který vyhodíme. Česnek najemno nakrájíme.
2Z okurky odkrojíme oba konce a podélně ji rozřízneme. Lžící vyškrábneme semínka a okurku nahrubo nastrouháme. Dáme ji do cedníku, ten položíme na misku a okurku osolíme. Zamícháme a necháme 10 minut odstát, okurka pustí vodu. 3Okapanou okurku vymačkáme, smícháme v misce s jogurtem, česnekem, koprem, citronovou šťávou a olivovým olejem. Dáme na 2 hodiny vychladit do lednice. Před podáváním promícháme.
