Hruškové Muffiny
- 4 hrušky
- 2 vejce (bílek vyšlehat)
- 1/2 kypřícího prášku
- 200g špaldové celozrnné mouky
- 2 lžíce mleté skořice
- sladidlo/med/sirup
- 1/3 hrnku rostlinného mléka (podle hustoty těsta)
- 3 lžíce kokosového oleje
- 2 lžíce proteinu (nemusí být, ale dejte méně mléka)
- hrst rozinek
- Proteinella nebo marmeláda na naplnění
Vyšleháme si bílek. Nastrouháme si oloupané hrušky. Smícháme suché ingredience na těsto. Poté přidáme i bílek, žloutky, hrušky, sladidlo, olej a nakonec podle hustoty mléko. Formy na pečení muffinů si vyložíme pečícím papírem, který nastříháme. Do formy dáme jednu lžíci těsta, pak doprostřed menší lžičku náplně a pak zase velkou lžíci těsta. Pečeme zhruba 30-35 minut na 170 stupňů. Nakonec zkuste píchnou do muffinů špejlí. Pokud je špejle suchá, tak jsou muffiny hotové.

zapečené brambory s pstruhem

- 2ks větších filet ze Pstruha (může být i jiná ryba dle chuti, například losos)
- brambory
- 5ks rajčat
- 2ks Mozzarelly
- sůl, pepř
- pár kapek oleje
Brambory si oloupeme a nakrájíme na plátky. Poté pořádně opláchneme rybu, osolíme a opepříme ji. Rajčata si také nakrájíme na plátky a Mozzarellu na menší kostičky. Pak už jen vezmeme zapékací nádobu a nejdřív naskládáme brambory, které osolíme, opepříme a zakápneme trochou oleje. Potom dáme rybu, rajčata a nakonec Mozzarellu. V troubě pečeme do změknutí brambor. Já jsem měla jídlo v troubě zhruba 50 minut na 180 stupňů. Poté můžeme podávat.
- 3 vejce
- 2 menší plechovky tuňáka ve vlastní šťávě
- 4 lžíce špaldové celozrnné mouky
- cibule, Petrželka
- sůl, pepř
- 1 lžička oleje
Cibulku si nakrájíme společně s Petrželkou na jemno. Všechno smícháme dohromady a rukama vytvarujeme na plech vyložený pečícím papírem kuličky, které potom trochu zmáčkneme. Karbanátky pečeme zhruba 25-30 minut na 180 stupňů do zlatova. Záleží na troubě. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší, to je největší dobrota. Dobrou chuť!
TUŇÁKOVÉ KARBANÁTKY

- 1 červená paprika
- 2 mrkve
- polovina salátové okurky
- kuřecí maso nebo krevety
- ředkvičky
- salát nebo baby špenát
- rýžové nudle
- zakysaná smetana
- chilli koření, pepř, sůl
- rýžový papír
Uvaříme si rýžové nudle a orestujeme si na oleji krevety, nebo kuřecí maso (nakrájené na kostičky). Poté si nakrájíme zeleninu na slabší plátky. Mrkev doporučuji nastrouhat, je to pak chutnější. Dip si připravíme smícháním zakysané smetany, Chilli, pepře a soli. Pak už jen závitky plníme zeleninou, nudlemi, masem a balíme.
ZÁVITKY

BUBLANINA

BUBLANINA
- 2 ks vejce - bílky vyšlehat!
- 60g špaldové celozrnné mouky
- 60g rozemletých ovesných vloček
- sladidlo/med/sirup
- 30g proteinu
- 130g rostlinného mléka
- 2 lžíce kokosového oleje
- 2 lžičky kypřícího prášku
- 85g bílého jogurtu
- 150g ovoce dle chuti (já dala maliny)
Ingredience na těsto smícháme dohromady. Těsto dáme do formy a pečeme zhruba 25-30 minut na 180 stupňů. Necháme vystydnout a podáváme s čerstvým ovocem a nejlépe i sirupem.